FAQ

  • Za katere vrste cevi je primerna sanacija brez razbijanja?

Z uporabo različnih metod preplaščevanja, npr. dvokomponentna epoksi smola, blader tehnika z nogavico ali packer tehnika s steklenimi vlakni, lahko saniramo vse vrste cevi. Sanirana cev je primerjiva s SN-8 cevjo (oražna, povozna cev).

  • Ali je zanesljiva metoda sanacije?

Uporabljena tehnologija je zelo uspešna že vrsto let na širšem evropskem trgu.  Sanirane cevi ponovno služijo svojemu prvotnemu namenu in predvsem bodo služile še mnogo let. Uporabljene komponente so certificirane, testirane in odporne na raznorazane kemikalije. To tehniko popravil priporočajo inženirji po vsem svetu.

  • Kakšni materiali se uporabljajo pri sanaciji?

Uporabljajo se raznorazne vrste dvokomponentne epoxy smole, platna ojačana s steklenimi vlakni ali ojačani fleksibilni linerji (nogavice).

  • Ali je sanacija brez razbijanja draga?

Ni, sanacija je v primerjavi z razbijanjem, kopanjem in vsem neredom, ki spada zraven, veliko hitrejša, čištejša in cenejša varianta. 

  • Kolikšna je življenjska doba sanirane cevi?

Ob pravilni ugradnji, uporabi in brez upliva zunanjih dejavnikov (potresi, premiki terena) menimo, da je rok uporabe materiala do 50 let. Dobra lastnost te sanacije je, da se lahko nova plast nanese na staro. Zaradi tankosti in izjemne odpornosti materiala se brez težav ohrani normalen pretok v cevi.

  • Kako vem, da potrebujem sanacijo brez izkopa?

Če se pri pregledu cevi z kamero ugotovi, sa je standardna metoda cenejša od naše, vam svetujemo, da se obrnete na podjetje, ki lahko to stori. Kljub temu smo navoljo za predajni pregled ter s tem pripomoremo k pravilnemu delovanju kanalizacije.

  • Ali obstaja garancija za opravljeno delo?

Seveda, smo podjetje, ki se drži svojega dela. Garancijsko obdobje varira od sanacije do sanacije med 2 letoma pa do 5, 10 let.